28. februar 2020

Award til GoCook-appen

GoCook vandt en pris for vores kokkeskole- app til Next Generation Food Award i Industriens Hus, hvor man hyldede ildsjæle og initiativer, der arbejder for bedre madvaner hos børn og unge.

Derfor vandt GoCooks kokkeskoleapp

GoCook var nomineret til prisen ’Digital Food Hero’ ved, at børn og deres familier har kunnet stemme på et af initiativer via Arlas mælkekartoner. 

GoCook kokkkeskoleapp i specialtilbud for børn og unge

Jane Knudsen fra STU i Christiansfeld er én af de faste brugere af GoCook-app’en, da app’en lærer eleverne hverdags-færdigheder i deres specialtilbud:

”Vi arbejder med GoCook hele året, specielt fordi app’en er så genial. Eleverne kommer til os efter folkeskolen, og det er de færreste, der kan læse og løse opgaver, men i GoCooks-appen bliver tingene stillet overskueligt op. De unge bliver guidet trin for trin, når vi skal lave en ret. De kan se videoer af, hvordan man for eksempel snitter et løg, og vi kan undervejs dykke ned i hver enkelt ingrediens og lære mere om den. Det er alt sammen med til at give de unge en dybere forståelse for madlavning fremfor bare at lære dem, hvordan man laver en enkelt ret,” fortæller Jane Knudsen

”Det handler altså ikke kun om maden, vi laver i køkkenet, men også om, hvordan man for eksempel køber ind. Så har vi app’en med i lommen, og så kan eleverne se, okay – vi skal bruge de og de ingredienser. I sidste ende er det ikke selve retten, der er det vigtige for os, men alle de delelementer, som GoCook lærer eleverne om undervejs,” slutter Jane Knudsen.

Download GoCook-app'en

GoCook-app’en er gratis og kan downloades til smartphones og iPad.
GoCook-app’en havde i 2019 over 30.000 brugere både i skolerne og derhjemme. Læg husholdningsfilm over jeres device, og så er I klar til at gå i gang!