2. marts 2020

Æble-tema i smagekassen

Temaet med årets GoCook Smagekassen bliver danske æbler. Efteråret er sæson for danske æbler, men de fleste skolebørn foretrækker de søde, udenlandske æbler. De skal derfor opleve mangfoldigheden af danske æbler.
Smagekassen kommer til at bugne af danske æblesorter – og en del som 2. sortering – så skoleeleverne kan opleve mangfoldigheden i æblernes størrelse og udseende – og samtidigt medvirke til at mindske madspild. Vi vil med tekst, fotos og film komme blandt andet komme omkring:

  • Bæredygtighed:
    • Følg æblet jord-til-bord og fra bord til jord.
    • Hvordan opbevarer vi bedst frugt? Hvordan undgår vi madspild med æblet?
    • Danske æbler kontra udenlandske æbler. Økologiske kontra konventionelle æbler.
  • Råvarekendskab og æblets fysik og kemi:
    • Undersøg forkellige æblesorter
    • Æblets smag, konsistens og aroma. Og hvorfor bliver æbler fx brune?
  • Sundhed: Æblet i kosten – et kig i madpyramiden
  • Madkultur: Æblets historie og betydning i dansk madkultur.
  • Madlavningsteknikker med æblet.
  • Madlavning: Tilbered forskellige måltider med æblet fx gennem opskrifter.
  • Åben skole: Inddrag lokalområdet i undervisningen, hvor haverne typisk bugner af frugt i efteråret. 


Har du ønsker til årets smagekasse-tema, så send en mail til gocook@coop.dk