24. april 2019

Årets GoCook Smagekassen bliver en klima-kasse

Temaet for årets GoCook Smagekassen bliver klima.

Der vil være undervisningsmateriale nok til 4-8 undervisningsgange, og undervejs i forløbet vil eleverne lære mere om madens klimaaftryk, madspild og bælgfrugternes betydning for klimaet, sundhed og vores madkultur.

Materialet dækker flere forenklede fælles mål

Materialet kommer til at spænde bredt og blandt andet dække følgende forenklede fælles mål for:

  • Madkundskab (4.-7. klasse):
    • Mad og sundhed
      • Sundhedsbevidsthed (fase 1+2)
    • Fødevarebevidsthed
      • Råvarekendskab (fase 1)
      • Bæredygtighed og miljø (fase 1+2)
      • Kvalitetsforståelse og madforbrug (fase 2)
    • Madlavning
      • Madlavningens mål og struktur (fase 1+2)
      • Grundmetoder og madteknik (fase 1)
      • Smag og tilsmagning (fase 1+2)
    • Måltid og madkultur
      • Måltidskultur (fase 1+2)

Flere forenklede fælles mål for madkundskab vil desuden delvist blive dækket, ligesom at materialet også vil dække nogle færdigheds- og vidensmål for natur & teknologi samt biologi.

Eleverne skal lave veggie-sliders og forårsruller

De to opskrifter, som eleverne kan lave ud fra råvarerne i smagekassen (plus tilkøb), er veggie-sliders og forårsruller. Når eleverne laver veggie-sliders skal de lave deres helt egen grøntsagsfars, som bliver til veggie-deller og naturligvis også bage burgerbollerne. Og når de går i kast med forårsrullerne, bliver de orientalsk inspirerede med blandt andet hvidkål, gulerødder og ingefær.

Hvad er der i smagekassen? 

På siden ’Hvad er der i smagekassen, og hvad skal jeg tilkøbe’ kan du se, hvad der er i smagekassen, og hvad du skal regne med at købe af ekstra råvarer.