Print side

Spis sundt med madpyramiden

I dette lille hæfte finder du gode tips til, hvordan du bruger madpyramiden. Madpyramiden kan både vise dig, hvordan du sammensætter din mad over en periode og bruges som indkøbsguide, når du handler.

Bestil en madpyramide-plakat (A3 eller A1)

Relancering

Coop relancerede madpyramiden i foråret 2011. Madpyramiden så første gang dagens lys i Danmark i 1976. Den gang, som nu, er den populær og efterspurgt blandt voksne og børn, fordi den på en let og overskuelig måde viser, hvad vi skal spise mest og mindst af.

 

Sådan spiser du med madpyramiden

Med den nye udgave af madpyramiden skal vi stadig spise mest fra bunden og mindst fra toppen, men der er flyttet rundt på en del råvarer: Vi skal spise masser af det grønne, og derfor er grøntsagerne nederst. Ris og pasta er flyttet op i midten, fordi vi skal spise mindre af det, mens vi stadig skal have godt med kartofler, rugbrød og havregryn. Som noget nyt er næsten alle produkter som ris, pasta og brød skiftet ud med fuldkornsprodukter.

 

Madpyramiden.dk

Coop relancerede madpyramiden i 2011 sammen med hjemmesiden www.madpyramiden.dk. Her finder du mere end 300 råvarer og opskrifter på, hvordan du bruger dem. Madpyramiden.dk giver dig også en vejledning i, hvordan du spiser med madpyramiden.

 Alle materialerne er gratis. Du betaler blot for porto og  pakning. Læs om Skolekontaktens prispolitik. Klik på  ikonet her til højre.

Bestil madpyramidefolderen - FOLDEREN ER MIDLERTIDIGT UDSOLGT.

Vær opmærksom på, at hæftet er en guide til voksne og IKKE et undervisningsmateriale!

  • Medie og omfang: 16 sider i farver
  • Fragtpris: fra 40,-kr.
  • Bedste fragtpris; Jo flere du bestiller, des billigere.
  • Bestil madpyramidefolderen – enkelthæfte

 

Downloade

Downloade madpyramidefolderen gratis (pdf)